ROY WASSEN STOPT PER 1 JULI ALS VERZORGER / HERSTELTRAINER BIJ UOW ‘02!!!

Eind juni zal Roy Wassen, aan het eind van dit wel heel bijzondere coronaseizoen, na 13 jaar afscheid nemen als verzorger/hersteltrainer van UOW ‘02. De exacte datum is nog niet bekend, want die is afhankelijk van een door Roy geplande vakantie en daarvan is .....


op dit moment ook nog niet duidelijk of die door corona door kan gaan. In juni zal binnen UOW ´02 zeker ook nog op gepaste wijze door de selectie en het bestuur afscheid van “verzorger Roy" genomen worden. Roy neemt overigens geen afscheid van UOW ´02. Sinds 2016 is hij jeugdtrainer/coach van het team van zijn oudste zoon Siem en inmiddels is zijn jongste zoon Tijs ook al actief bij UOW ´02. Roy is dus voorlopig nog niet weg!!!De afgelopen weken heb ik samen met Roy kort kunnen terugblikken op zijn tijd als voetballer bij de jeugd, als senior, als verzorger en als jeugdtrainer/coach bij de jeugd. Onderstaand zijn verhaal.

Roy is in 1986 begonnen met voetballen bij de F-pupillen van RKVV Waubach. Destijds was er een hele talentvolle lichting en werd er menig kampioenschap gevierd. Gevolg van deze succesvolle periode was wel, dat er veel spelers door Roda en Fortuna weggekaapt werden. Tijdens deze jonge jaren ging Roy op vrijdagavond vaak met zijn vader mee naar Chris Caenen (masseur van SVN) om te kijken hoe Chris zijn vader masseerde. Hier werd waarschijnlijk toen al zijn interesse voor het masseren opgewekt.In de B-jeugd werd Roy benaderd door Peter Franken van SVN en heeft hij vervolgens 4 seizoenen in Nieuwenhagen gespeeld. Destijds was het heel moeilijk om als jeugdspeler een plek te veroveren in het eerste en dus maakte Roy de overstap naar RKVV Voerendaal waar zijn vader Bert toen trainer werd. Na 4 seizoenen Voerendaal besloot Roy in 2001 weer terug te keren op het oude nest van RKVV Waubach. De plannen voor de fusie waren inmiddels al beklonken en in 2002 werd dit dus UOW ´02. Hier beleefde Roy een prachtige tijd als selectiespeler, zowel op het eerste als ook op het tweede elftal werden diverse kampioenschappen en promoties gevierd. Hetgeen hij ietwat later met het derde elftal nog eens dunnetjes overdeed.Anja Smeets was in die tijd de verzorgster van de selectie en Roy was op trainingsdagen vaak al vroeg op de club om bij Anja mee te kijken. Beroepsmatig was Roy als fitnessinstructeur al veel bezig met het trainen van mensen en de stap richting sportmassage werd dan ook al vrij snel gezet. In 2008 besloot Roy de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen om in de toekomst mogelijk eens als sportmasseur bij UOW ´02 aan de slag te gaan. Dit moment kwam echter al veel sneller dan verwacht. Toen Anja in 2008 aankondigde om UOW ‘02 te verlaten kwam het bestuur al snel bij Roy met de vraag of hij Anja op wilde volgen.
Roy besloot toen om het eens een jaartje te proberen en zo werd hij vanaf seizoen 2008 - 2009 sportmasseur bij UOW ‘02. Roy vond het helemaal geweldig om op deze manier bij de selectie van UOW ‘02 betrokken te zijn en er volgden nog vele seizoenen. In deze periode ontwikkelde Roy zich naast masseur ook als hersteltrainer en heeft hij er voor gezorgd dat menige speler weer snel wedstrijdfit werd. De periode als verzorger/hersteltrainer kende vele hoogtepunten zoals het kampioenschap onder trainer Guus Vranken en de legendarische promotie met Wim Zagar in het Brabantse Venhorst, maar zeker ook een aantal dieptepunten met talentvolle spelers, die noodgedwongen door zware blessures veel te jong met voetballen moesten stoppen.In 2016 begon Roy´s oudste zoon Siem ook met voetballen bij UOW ´02 en al snel werd Roy gevraagd jeugdtrainer van het team van Siem te worden en inmiddels verzorgt hij al weer enkele jaren met veel plezier de trainingen voor deze jonge talenten. Ook de jongste zoon Tijs is inmiddels in 2020 met voetballen begonnen. Hierdoor was Roy dus 6 dagen in de week bij UOW ‘02 te vinden. Toen heel de wereld min of meer stilgelegd werd door de coronapandemie, merkte Roy dat hij het ook wel heel fijn vond om zeker op de zondag met andere activiteiten dan voetbal bezig te zijn. Zo begon de gedachte om te stoppen als masseur door zijn hoofd te spoken. Na heel lang wikken en wegen heeft Roy toen besloten om de waterzak aan de wilgen te hangen. Naast zijn werk als Bewegingsagoog voor Zuyderland zal Roy in zijn vrije tijd actief blijven als jeugdtrainer bij UOW ‘02 en verder zal er nu meer “qualitytime" zijn voor enerzijds het gezin en anderzijds voor zichzelf om te mountainbiken of andere leuke hobby´s te ontwikkelen.UOW ´02 neemt afscheid van een gemotiveerde, geïnteresseerde, deskundige en fijne verzorger. Wij bedanken Roy dan ook heel hartelijk voor zijn inzet en de verzorging van eenieder, die het nodig had. Uiteraard wensen wij Roy, Natasja, Siem en Tijs veel plezier met de vrije tijd, die zij nu aan andere leuke activiteiten kunnen gaan besteden.

Roy wil langs deze weg alvast iedereen bedanken voor al die fijne jaren als verzorger en hersteltrainer bij UOW ´02 en iedereen nu alvast veel succes, fitheid en vooral gezondheid wensen voor de toekomst maar zeker ook voor het komende, hopelijk coronavrije seizoen 2021 – 2022!!!

Door 1 of 2x op de afbeeldingen te klikken, kunt u ze vergroten!!!!


Geplaatst op: 30-05-2021