Bruce Rutjens met ingang van seizoen 2024-2025 assistent-trainer UOW ‘02 1

Het huidige seizoen loopt langzaam maar zeker op zijn eind, en daardoor zijn de voorbereidingen voor het aankomende seizoen ook al in volle gang. Eerder meldden we al dat Kenneth Wetzels vanaf komend seizoen de hoofdtrainer is. Huidig assistent-trainer Lars Dekkers verruilt UOW ‘02 voor SV Zwart-Wit. Om die leegte op te vullen, zijn Kenneth en UOW ‘02 uitgekomen bij een bekende. Met ingang van komend seizoen zal Bruce Rutjens de rechterhand van Kenneth worden. Klik op lees meer.


Daarmee legt Bruce zijn taak als vice-voorzitter op eigen verzoek neer. “Ik neem nu sinds enkele maanden plaats in het bestuur. Die taak bevalt me tot op de dag van vandaag prima”, zegt Bruce. “De kans om komend jaar assistent-trainer te worden kwam plots op mijn pad. Ik heb er goed over nagedacht en besloten het te gaan doen. Ik heb er erg veel zin in en ben benieuwd wat het me allemaal gaat brengen. Wel ben ik van mening dat beide functies niet te combineren zijn. Ik laat de deur richting het bestuur zeker op een kier, want de afgelopen periode heb ik een mooie tijd beleefd in het bestuur. Waar nodig zal ik ook zeker de helpende hand blijven toereiken.”

Kenneth is blij dat Bruce de functie van assistent-trainer gaat invullen: “Zelf vind ik het altijd fijn om met mensen samen te werken die binding hebben met de club. Bruce heeft verstand van voetbal, als speler was het al een leiderstype. Toen ik enkele jaren geleden trainer was van het tweede elftal, sparde ik al vaker met hem. Hij heeft een duidelijke en uitgesproken mening. Daarnaast ligt hij goed in de groep en daardoor ben ik van mening dat het dus zowel voor mij maar zeker ook voor de groep de geschikte persoon is.”

Op zeer korte termijn volgt er meer nieuws over de exacte invulling van de staf, want bijvoorbeeld Jarny Dörenberg, Daniël Karsten, Bert Verberkt en Danny de Brouwer blijven er onderdeel van uitmaken.


Geplaatst op: 30-04-2024