GEMEENTELIJKE RICHTLIJNEN CORONAVIRUS!!

Nadat het kabinet deze week de verdere versoepeling van de coronamaatreregelen had aangekondigd, deelden wij u allen al mede, dat het nu wachten was op de concrete maatregelen vanuit de gemeente. Die hebben wij nu ook ontvangen en die kunt u onderstaand lezen.


Beste sport- en beweegaanbieders,

Woensdagavond is er een verdere versoepeling van de Corona maatregelen bekend gemaakt door het Kabinet. Voor sport betekent dit dat vanaf 1 juli 2020 de volgende richtlijnen gelden:
  • Zowel binnen- als buitensport is toegestaan;
  • Alle leeftijdsgroepen mogen spelcontact hebben;
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen open;
  • Publiek en toeschouwers bij wedstrijden zijn toegestaan;
  • Sport- en verenigingskantines mogen weer open (onder dezelfde voorwaarden die ook voor de Horeca gelden).
Basisregels
Voor en na het sporten geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar: houd 1,5 meter afstand. Dit geldt bijvoorbeeld in de kantine, maar ook voor toeschouwers op de tribune en rond het sportveld. Voor binnenruimtes gelden extra RIVM-maatregelen op het gebied van hygiëne en ventilatie. 
De basisregels zijn: 
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Probeer drukte te vermijden. 
  • Was vaak je handen.
Sport-Protocol
Op dit moment wordt er door de VSG, NOC*NSF en de verschillende sportbonden gewerkt aan de protocollen om alles weer verantwoord op te kunnen laten starten. Het NOC*NSF protocol wordt in de loop van de aankomende dagen gepubliceerd via https://nocnsf.nl/sportprotocol. In aanvulling op dit protocol zullen door de verschillende bonden aanvullende richtlijnen worden opgesteld.
 
Toestemming niet langer nodig
Verenigingen hoeven niet langer toestemming te vragen voor het opstarten van activiteiten of het openen van hun accommodaties.
Door de versoepeling van de corona maatregelen is het voor de gemeente mogelijk de regie over te dragen naar de verschillende sport en beweeg aanbieders van Landgraaf. Hierbij doen wij een beroep op de verantwoordelijkheid van de verschillende sport en beweegaanbieders in het nakomen van de RIVM- maatregelen en de aanvullende bondrichtlijnen. Op deze manier kan er verantwoord gesport en bewogen worden in Landgraaf.


Geplaatst op: 28-06-2020