UOW'02 geplaatst voor finale ronde nacompetitie

Na de 3-1 winst in de thuiswedstrijd tegen Simpelveld, was de 2e wedstrijd uit bij Simpelveld vooral van belang om de 2e ronde in de Nacompetitie te halen. Donderdag jl. reisde de selectie van
trainer Wim Zagar dan ook af naar Simpelveld met een duidelijke missie: winnen!



UOW ´02 begon de wedstrijd dan ook sterk en zette de tegenstander meteen onder druk en creëerde in de beginfase twee goede kansen die zowel Stijn van Rhenen als de sterk spelende Rick Schmitz niet konden benutten.
In de 16e minuut onderschepte Thomas Kubetschek de bal na matig uitverdedigen van Simpelveld en scoorde na een snelle rush met een droge knal in de lange hoek: 0-1
UOW ´02 bleef ook in de rest van de 1e helft goed voetbal spelen en gaf heel weinig weg. In de 30e min moest de sterk spelende Dennis Scholly geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Mike Cortjaens. De verdediging moest de organisatie even aanpassen en Simpelveld kon in die fase enkele kansen creëren.
Het was duidelijk dat Simpelveld na rust aanvallender ging spelen, maar al snel kon Stijn van Rhenen na een assist van Mitch Vandegard de 0-2 scoren. Simpelveld scoorde weliswaar meten daarna de aansluitingstreffer , maar weer 5 minuten later besliste Stijn van Rhenen met 1-3 de wedstrijd. UOW ´02 zat nu op rozen en wisselde al snel de licht geblesseerde Rick Schmitz en Daniël Karsten voor Ronald Geuskens en Gijs Huth.
UOW ´02 bleef de aanval zoeken en Simpelveld verloor vooral de slag op het middenveld, waar Edwin van Els, Thomas Kubetschek en Mitch Vandegard heer en meester waren. In de 75e minuut scoorde de sterk ingevallen Ronald Geuskens uit een mooie steekpass van Martijn van Steenbruggen de 1-4 en even later had die zelfde Ronald Geuskens de score nog groter kunnen maken toen hij alleen voor keeper van Simpelveld kwam, maar het rechtstreekse duele met de doelman verloor.

UOW ´02 kan zich nu opmaken voor de 2e ronde in de Nacompetitie waar Sparta ´18 uit Sevenum (winnaar 1e periode 3e klasse C) en RKSV Venhorst (nr. 12 in de 2e Klasse H) de tegenstanders zullen zijn.
De 2e ronde zal worden gespeeld in een halve competitie. Deze begint aanstaande zondag 29 mei met de wedstrijd Sparta ´18 – RKSV Venhorst. Als Sparta'18 deze wedstrijd verliest of gelijk speelt, zijn zij op donderdag 2 juni onze gast op Park ter Waerden. De wedstrijd zal dan beginnen om 19.30u. Bij winst van Sparta'18 is RKSV Venhorst onze tegenstander. Deze wedstrijd zal dan worden gespeeld in Venhorst (iets boven Helmond) om 19.00u, omdat de Brabantse club niet over veldverlichting beschikt. Voor een eventuele uitwedstrijd op donderdag 2 juni (of in het andere scenario op zondag 5 juni) proberen we busvervoer te regelen voor team en supporters. Volg onze website voor meer informatie hierover!


Geplaatst op: 27-05-2016