24 FEBRUARI: KNVB: GEEN COMPETITIES IN AMATEURVOETBAL SENIOREN MEER DIT SEIZOEN!!!

De KNVB heeft besloten om alle competities bij de senioren in het amateurvoetbal definitief te stoppen. Dat maakte de voetbalbond vanmiddag bekend. Daardoor zullen er ook geen ploegen degraderen of promoveren dit seizoen. De KNVB had onlangs al besloten dat de amateurvoetbalcompetities uiterlijk in het weekend .....


van 10 en 11 april weer moesten beginnen. Dat zou in twee varianten kunnen; of het uitspelen van de eerste competitiehelft of de competities opdelen in twee poules. Daar aan vooraf zou minimaal 4 á 5 weken getraind moeten kunnen worden. Omdat zonder beperkingen trainen vanaf 10 maart nog niet mogelijk is (dat besluit nam het kabinet dinsdag), is nu besloten een streep door de competities te zetten. Voor het tweede jaar op rij wordt de competitie daardoor niet afgemaakt in het amateurvoetbal.

De bedoeling is dat de teams dit seizoen nog wel aan het voetballen komen, maar dan niet meer in de reguliere competitievorm. De KNVB hoopt nog zogenaamde Regio Cup- wedstrijden te kunnen organiseren. Het gaat daarbij om kleinschalige regionale competities die zouden beginnen op het moment dat de coronamaatregelen het toelaten.

De huidige stopzetting geldt overigens alleen voor het veldvoetbal bij de senioren. Voor de jeugd- en zaalcompetities heeft de KNVB de competities nog niet definitief afgeblazen.


Geplaatst op: 24-02-2021