Even voorstellen | Rodger Pieters

Zoals recent gemeld bestaat het bestuur van UOW ‘02 inmiddels uit elf personen. Daarmee is onze vereniging met frisse moed aan het jaar 2024 begonnen. In de komende weken stellen we bestuursleden stuk voor stuk aan jullie voor, in willekeurige volgorde.
Vandaag is het de beurt aan Rodger Pieters. Rodger is momenteel ook nog de Hoofdtrainer van Team 1, maar dus ook actief als bestuurslid. Hij vertelt jullie graag iets meer.


Mijn naam is Rodger Pieters, geboren op 4 februari 1969. Ik groeide op in het Lauradorp, op de hoek Karel Doormanstraat – Hoogstraat (nu Esdoornstraat), waar ik op het Julianapleintje mijn eerste balletje trapte.

Met mijn schoolvriendjes (St Jozefschool/Jongensschool) speelde ik mijn eerste officiële wedstrijd bij een van de fusieclubs: Waubachse Boys. Even later verhuisden wij naar Heerlerheide waar bij Groene Ster de volgende stappen gezet werden. Ook in Heerlerheide was het de jongensschool (wederom St Jozef) die ik nog even moest doorlopen, gevolgd door de MAVO (in Nieuw-Einde) en de laboratoriumschool (Sittard), toen nog gelegen in het Limbrichterveld.

Op mijn 17e stond er weer een verhuizing naar de Voort (Nieuwenhagen) op stapel en de logische stap naar RKSV Sylvia werd daarmee een feit. Daar leerde ik ook al op mijn 18e José kennen, waarmee ik nu al 36 jaar samen ben (waarvan 30 jaar getrouwd). Na mijn militaire diensttijd (Rheindahlen) zijn wij gaan samenwonen in de flats van Achter het Klooster (Nieuwenhagen) en ben ik in 1991 begonnen bij de gemeente Kerkrade, waar ik nu nog werk als informatiemanager. In 1996 werd onze zoon Mitchel geboren en in 1997 zijn wij verhuisd naar Waubach (Troereberg). Eind 2002 zet Mitchel zijn eerste stapjes op het voetbalveld bij UOW´02.

Na wat omzwervingen van Waubachse Boys naar Groene Ster, Sylvia, Schuttersveld, Miranda, Hopel, Sylvia en Rimburg ben ik als actief voetballer gestopt en was ik al sinds de aanmelding van Mitchel bij UOW ´02 betrokken als trainer. Ik ben dan ook al sinds eind 2002 actief binnen UOW ´02 als trainer (jeugd), coördinator, technisch jeugdcoördinator, trainer 2e elftal en nu nog tot het eind van dit seizoen als trainer van het 1e elftal. In deze periode heb ik verschillende cursussen op het gebied van voetbaltrainer mogen volgen waarvan UEFA-C en UEFA-B de uitdagendste waren.

Mijn volgende stap bij deze mooie vereniging is dan ook dat ik mij kandidaat heb gesteld als bestuurslid waar de Algemene Leden Vergadering op 11 december 2023 heeft toegestemd dat ik en ook een aantal andere kandidaten mogen toetreden tot het bestuur. Vanuit mijn nieuwe taak binnen het bestuur ga ik mij bezighouden met Voetbalzaken en gaan wij proberen samen deze mooie club positief en kwalitatief op alle vlakken op de kaart te zetten.

We zien elkaar hopelijk snel!


Geplaatst op: 23-03-2024