5 FEBRUARI 2020: DEMONSTRATIE TECHNIEKTRAINING JEUGD!!!

Voetbal spelen is geen rondjes lopen, maar dribbelen, passen, passeren, schijnbewegingen maken, op doel schieten en samenspel. Kortom een aaneenschakeling van verschillende voetbaltechnieken. Techniektraining verhoogt het zelfvertrouwen, lef en plezier in voetballen. Bovendien zorgt techniektraining voor een verbetering van de coördinatie, ....


behendigheid, souplesse en beweeglijkheid. Spelers zullen dan ook met veel meer plezier de hobby voetballen uitoefenen als men de technieken bezit om niet alleen de bal te beheersen maar ook de tegenstander.
Bij UOW ´02 leeft dan ook het idee om techniektrainingen aan te bieden, gebaseerd op de ‘oude voetbalschool´. Doel is om op een leuke maar ook correcte manier samen te trainen om hier technisch beter van te worden. Zeker ook om elkaar op een leuke manier te helpen naar een hoger technisch niveau en om het samenspel te bevorderen. We hebben in de persoon van Jan Janssen iemand bereid gevonden om deze techniektrainingen te verzorgen en hij kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring op dit gebied . De techniektrainingen worden gegeven vanuit de visie van de “Coerver-methode" waarbij het kappen en draaien en korte explosieve bewegingen de boventoon zullen voeren.

Samen met de JO10-1 en JO11-1 zal Jan Janssen een demonstratietraining van 1,5 uur geven op woensdagavond 5 februari a.s. aanvang: 18.15 uur, zodat eenieder zich een beeld kan vormen van de insteek van de Techniektraining. Aansluitend is eenieder uitgenodigd in de Skylounge om de gegeven “Techniektraining" te bespreken/evalueren, te verkennen en of er bij meer teams behoefte is om dit onderdeel te laten gaan uitmaken van de training van hun team en uiteraard in welke vorm en hoe vaak dit dan gewenst is.

Noteer 5 februari 18.15 uur alvast in jullie agenda - het zal zeer leerzaam zijn.
Geplaatst op: 22-01-2020