UOW '02 EN LHC GAAN EEN STAP VERDER!!!!

Na de succesvolle samenwerking bij het meiden- en vrouwenvoetbal tussen de Landgraafse voetbalvereniging UOW ‘02 en de voetbalvereniging LHC uit Eygelshoven komen beide clubs komend seizoen met een gezamenlijke JO19 uit in de competitie. Maar liefst drie JO19 teams weten beide voetbalverenigingen gezamenlijk op de been te brengen.


Rene Rouschen (Technisch jeugd coördinator bij LHC) is blij met deze ontwikkeling. Ieder jaar blijft het een uitdaging om jeugd van deze leeftijd aan het voetballen te houden. Niet alleen baantjes, vrienden, vriendinnen en andere interesses spelen hierin een rol. Ook het gegeven dat niet iedere speler in deze leeftijdscategorie op zijn eigen niveau kan spelen, zorgt voor uitstroom. Door deze samenwerking blijft iedere speler lid van zijn eigen club maar kan hij op zijn eigen niveau spelen. Lars Dekkers (Technisch jeugd coördinator van UOW ‘02 en trainer van UOW ‘02/LHC JO19 1) is ook blij met deze ontwikkeling. Door de goede band, die we al hadden met LHC is dit in twee weken gerealiseerd. Eén telefoontje bleek genoeg om alles in gang te zetten. Hierdoor kunnen alle spelers zich veel beter ontwikkelen. Het opleiden en het faciliteren van voetballen met plezier komt zo tot zijn recht.

UOW ‘02 en LHC werken al drie seizoenen met groot succes samen op het gebied van het meiden- en vrouwenvoetbal. Beide clubs stellen het belang van de spelers en speelsters van beide clubs boven het club belang. Zelfs samenwerken over de gemeente grenzen heen is voor beide verenigingen geen probleem.

Met sportieve groeten,
Namens de besturen van UOW '02 en LHC
Geplaatst op: 21-06-2020