Sportief succes bij UOW'02: derde elftal kampioen, eerste elftal speelt nacompetitie!

Afgelopen zondag gaat de boeken in als een van de meer succesvolle dagen uit het nog jonge bestaan van onze vereniging. Het derde elftal werd kampioen in de vijfde klasse en het eerste elftal plaatste zich voor de nacompetitie. de successen leidden
tot een heerlijke sfeer in de kantine waarover nog lang nagepraat zal worden.


De dag begon met de wedstrijd van het derde elftal bij WDZ in Bocholz. Het team van trainer John Kölker kon zich geen misstap veroorloven, omdat Haanrade op de voet volgde op de ranglijst. Puntverlies had wellicht geleid tot een beslissingswedstrijd. De spelers maakten het voor het meegereisde publiek niet eenvoudig. Gedurende de gehele eerste helft wist UOW'02 niet tot scoren te komen en het duurde uiteindelijk tot vijf minuten voor tijd eer Jeremy Hunter de stand op 0-1 bracht. Deze voorsprong werd door de mannen niet meer weggegeven. Na het laatste fluitsignaal volgde de ontlading op het veld en daarna in de kleedkamer. Het kampioenschap was een feit. De groep reisde af naar Park ter Waerden en nam bezit van Bei d'r Joep. Het kampioensfeest kon beginnen. De mannen lieten zich natuurlijk het kijken van de wedstrijd van ons eerste team tegen RKHBS niet ontnemen. Gedurende de wedstrijd zorgden ze voor onvervalste UOW sfeer op het terras.

Voorafgaand aan de wedsrijd van het eerste team tegen RKHBS overhandigde UOW'02 een cheque ter waarde van €500,-- aan Martien Conjaerts van stichting Kleine Beer. Deze stichting, die zich inzet voor kinderen met een chronische ziekte of handicap, prijkt met haar logo op de mouw van alle standaardteams van de jeugd van UOW'02. Een en ander werd mede mogelijk gemaakt door onze jeugd hoofdsponsor Beckers en Mulder autoschade. Het bedrag dat UOW'02 overhandigde is mede tot stand gekomen door de inzamelingsacties die de spelers van de week de afgelopen weken steeds voor de thuiswedstrijden hielden onder het publiek.
Na de overhandiging van de cheque volgde een volgend hoogtepunt op deze toch al gedenkwaardige zondag. Op het veld werd een aantal spelers / leiders van het eerste elftal gehuldigd. Jeroen Pijls, afscheid nemend doelman het het elftal, werd gehuldigd voor zijn 250ste officiele wedstrijd in het eerste team van onze vereniging. Een zelfde aantal wedstrijden kwam op naam van aanvoerer Tom Peters. Ook hij werd gehuldigd. Tenslotte was het Bert Verberkt die, zelf volledig verrast, gehuldigd werd voor 400 wedstrijden trouwe dienst! Naast de attenties die de jubilerende spelers en leider kregen van de vereniging, ontvingen ze van de spelersgroep op ludieke wijze respectievelijk een gouden handschoen, een gouden schoen en een gouden bidon.

Met enige vertraging startte de wedstrijd waarom het die middag natuurlijk allemaal draaide om 14.45u. Voor de gasten uit Heerlen was de opdracht duidelijk. Winnen en de nacompetitie ontlopen. Voor UOW'02 was de opdracht even duidelijk: gelijk spelen of winnen en zo geplaatst worden voor de nacompetitie. UOW'02 trok uiteidelijk aan het langste eind. Hoewel de mannen van Wim Zager aanvankelijk op achterstand kwamen na een fraaie vrij schop van de gasten uit Heerlen, werd met doelpunten van Rik Schmits en invaller Ronald Geuskens de winst alsnog veilig gesteld. Het eindsignaal van de scheidsrechter was meteen het begin signaal van een groot feest in de kantine. Het derde elftal en het eerste elftal, veel supporters en sponsoren en zelfs een verdwaalde speler van RKHBS die was blijven hangen, toverden Bei d'r Joep om in een heerlijke feestende massa.

Langs deze weg proficiat voor beide teams en veel succes voor het eerste team tijdens de nacompetitie!


Geplaatst op: 17-05-2016