UOW'02 A1 Kampioen!!!!

Het heeft een hele tijd geduurd, maar vanaf afgelopen zaterdag heeft UOW'02 weer een A1 team dat zich kampioen mag noemen. In de confrontatie met het Maastrichtse VV Heer gingen de mannen van hoofdtrainer Kenneth Wetzels met een 1-4 overwinning van het veld. Het kampioenschap en de promotie
naar de hoofdklasse waren daarmee een feit!


De spanning voorafgaand aan de wedstrijd was groot. Zowel de spelers als de staf liepen met strakke koppen over het veld. Het besef dat het team zich met een winst in Heer kon belonen voor een uitstekend seizoen was bij iedereen duidelijk aanwezig. De spanning vertaalde zich zeker aan het begin van de wedstrijd in een enorme gedrevenheid. Het team uit Maastricht werd vastgezet op de eigen helft en kwam nauwelijks aan voetballen toe. De 0-1 viel in de 18e minuut. Ronald Geuskens mocht vrij door het middenveld heen lopen en verraste de doelman van Heer met een afstandsschot.
Na de 0-1 zakte de wedstrijd een beetje weg. Heer kreeg meer ruimte en dreigde het initiatief over te nemen. De 0-2 van Jelle Kusters kwam dan ook op het juiste moment. Vlak voor rust werd hij op de linker vleugel weggestuurd en liet hij de Maastrichtse doelman kansloos.
Hoewel met een 0-2 voorsprong de buit al binnen leek, kwamen de mannen van Kenneth Wetzels, Roger Cortjaens en Jarny Dorenberg na rust minstens even gedreven terug het veld op. In de 70e minuut resulteerde dit in de 0-3. Het was opnieuw Ronald Geuskens die liggend alert reageerde op een scrimmage voor het doel van de tegenstander. Dat Heer vervolgens een paar minuten later een strafschop mocht nemen en de stand op 1-3 bracht, deed er eigenlijk niet toe. Wat er wel toe deed was het slotakkoord van de wedstrijd. Vlak voor tijd kopte Jesper Hausman een prachtige voorzet van de linker kant binnen. Een mooi en opmerkelijk doelpunt, mede omdat Jesper (die al vanaf november met en zware blessure aan de kant moest blijven) zijn eerste speelminuten sinds maanden meepikte.
Na het eindsignaal volgde de ontlading. Vuurwerk, rode en blauwe rook, champagne en uitbundige vreugde bij spelers en supporters vulden het sportpark in Heer.
De uitbundigheid werd mee terug genomen naar Waubach. Bei d'r Joep werd de mannen onthaald door de aanhangers. Wat volgde was een groot feest.
Van kant van het bestuur, de supporters en de hele vereniging wensen wij spelers en staf van harte proficiat met deze topprestatie!


                                                                 


Geplaatst op: 17-04-2016