UOW‘02 promoveert naar tweede klasse!!!!!

Zondag ochtend, 5 juni 2016, Park ter Waerden. Het is even na half twaalf als de eerste bus met spelers en supporters vertrekt richting het Noord Brabantse Venhorst. UOW‘02 is onderweg naar de wedstrijd van het jaar tegen de Brabantse tweede
klasser. Na een seizoen met wisselende successen volgt een nacompetitie waarin de mannen van hoofdtrainer Wim Zagar de rug rechten en na twee overwinningen op Simpelveld en een overwinning op Sparta ‘18 uit Sevenum uiteindelijk kunnen
strijden om promotie. Na de 2-1 overwinning op Sparta‘18 was de opdracht duidelijk: 1 punt zou genoeg zijn om volgend jaar in de tweede klasse uit te mogen komen. De ambitie lag echter hoger.


Gesteund door twee volle bussen met aanhangers uit Ubach over Worms begon het keurkorps van UOW‘02 aan hun opdracht: winnen en promotie veilig stellen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor UOW‘02. Het team creëerde een aantal kansen en was dichtbij de openingstreffer. De warmte zorgde al in de eerste helft voor een uitputtingsslag. Vlak voor rust kwam Venhorst tegen de verhoudingen in op 1-0.
Na de rust nam UOW‘02 het initiatief meteen weer over en in de 58e minuut resulteerde dit in de 1-1 van Mitch Vandergard.
Het duurde vervolgens tot de 83e minuut eer de ingevallen Bruce Rutjens de verlossende 1-2 scoorde.
Deze voorsprong gaven de mannen van Wim Zagar niet meer uit handen.

Na het laatste fluitsignaal volgde de ontlading, zowel op als rondom het veld. De spelers vierden hun overwinning met champagne en het publiek vierde langs de zijlijn mee. Hoewel het behaalde resultaat formeel geen kampioenschap is, werd er toch een “schaal" overhandigd. Twee van de nestors van UOW‘02, Thei Middeldorp en Chris Beckers, overhandigden deze promotieschaal aan aanvoerder Tom Peters.

Met de overwinning en promotie op zak was het goed terugreizen. De spelers, gestoken in hun persoonlijke promotieshirts die geschonken werden door Waut Ringens van hoofdsponsor SBL Plus, vierden samen met hun aanhang een feest op weg terug naar Park ter Waerden. Eenmaal aangekomen “ Bei d‘r Joep" voegde de tweede bus zich bij het gezelschap en werden staf en spelers nogmaals gehuldigd. Het feest dat volgde zal de boeken in gaan als gedenkwaardig.
Op 1 juli aanstaande houdt UOW‘02 een receptie om het bereikte resultaat luister bij te zetten. De receptie wordt gehouden ‘ Bei d‘r Joep‘ op Park ter Waerden en begint om 19.00u. Voor de echte liefhebbers is er daarna de gelegenheid om de halve finale wedstrijd van het EK op groot scherm te volgen.


Geplaatst op: 06-06-2016