UOW ´02 organiseert cursus Leider Sportieve Recreatie

Wekelijks staan er meer dan honderd vrijwilligers op de velden van UOW ’02 om trainingen en wedstrijden van onze jeugdelftallen te begeleiden. Zonder deze vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn om de jeugd van Ubach over Worms te laten genieten van het voetbalspel. Leiding geven aan ......


..... een groep kinderen is niet niks. Ze komen naar UOW ’02 om plezier te hebben, maar tegelijkertijd moet er ook iets geleerd worden op het gebied van voetbaltechniek, inzicht,  inzet en mentaliteit. Voor veel trainers en begeleiders, die zelf geen opleiding gehad hebben op dit vlak, betekent dit dat ze alle zeilen bij moeten zetten om op een plezierige en kwalitatief goede manier met de kids te kunnen werken.
Als vereniging zijn we dan ook trots op een korps vrijwilligers, die hier op een prima manier werk van maakt. Om de trainers en begeleiders te ondersteunen en om ze nog sterker te maken in het werken met de groep, organiseert UOW’02 dit seizoen de cursus Leider Sportieve Recreatie. Deze oproep geldt ook voor ouders, die het leuk vinden en interesse hebben om ook eens andere facetten van het voetbalspel te kunnen ervaren.
 
Een LSR-opleiding is gericht op het aanreiken van kennis en vaardigheden waardoor je op een verantwoorde, eigentijdse en stimulerende manier leiding kunt geven aan groepen sporters (kinderen, jongeren én volwassenen).
In de opleiding staan talrijke pedagogische, didactische en organisatorische vaardigheden centraal over onderwerpen als:
  • verantwoord leidinggeven;
  • sport- en spelrepertoire;
  •  materialenkennis;
  •  organisatie van activiteiten en evenementen en
  • het voorkomen van blessures en ongevallen (EHBSO). 
 Hierdoor zijn cursisten aan het eind van de opleiding in staat om passende sport- en spelactiviteiten te organiseren. Voor de cursus binnen UOW ’02 wordt aan het aanbod ook de voetbalinhoud toegespitst . De sport en spelactiviteiten zijn dus gericht op het voetbalspel. De cursus bestaat uit en aantal theoriebijeenkomsten op Park ter Waerden, maar vooral ook uit praktijkmomenten tijdens de training van het eigen team. De cursus wordt gegeven door medewerkers van  The Move Factory en wordt afgesloten met een erkend certificaat.
 
Deelname aan de cursus is gratis
 
Hebt u interesse? Meldt U snel aan. Aanmelding kan per mail bij Paul Maenen (paul.maenen@home.nl)
 
Na aanmelding zal in een informatie sessie aan de deelnemers de inhoud en de planning van de cursus worden besproken


 


Geplaatst op: 02-10-2016